Products

Alege si tu o mobila de lux in stil baroc!

p31mare_resize

Stilul baroc a aparut din revolta impotriva influentelor clasice,  iar principala sa caracteristica este utilizarea de linii curbe si multe ornamente, cu contururi viguroase si robuste, curbe sinuoase, libere sa proiecteze forta dramatica. Stilul a aparut in Italia, in secolul al XVI lea, dar s-a dezvoltat mai mult in secolul al XVII lea, dominand productia artistica. Initial, stilul a fost vazut ca unul ciudat, dar apoi a fost vazut ca o expresie a artei moderne, o invatatura si o arta seducatoare pentru public la momentul respectiv. Barocul este considerat unul dintre stilurile cele mai dificile si mai importante din istoria artei, dar in acelasi timp destul de pretentios si solemn.

Istoria mobilierului este una foarte veche, totul incepand de cand omul a incetat sa fie nomad si sa aiba nevoie de o locuinta pentru a trai. Nevoia de a avea un „acoperis” a dus la crearea unor piese pentru confort, adica piese de mobilier. De-a lungul timpului, stilurile au inceput sa apara, iar cultura si regiunile in care oamenii traiau, au influentat formarea lor. Astazi, stilul se caracterizeaza prin ornamente somptuoase, forme curbe, picioare curbate la mese, scaune si canapele, tesatuti grele si ostentative, in tonuri intunecate.

Daca doresti sa aduci maretia stilului baroc in casa ta, ar trebui sa tii seama de o serie de recomandari.

  • Culorile de fundal trebuie sa reflecte sentimente profunde, cum ar fi culorile rosu sau violet, care sunt cele mai reprezentative. In plus, accesoriile decorative ar trebui sa fie aurii sau argintii.
  • Tapiteria din catifea este caracteristica canapelelor in stil baroc, cu curbe largi si simetrice si tesaturi clasice.
  • Culorile mobilierului sunt in special: alb-crem, culoarea vaniliei sau culoarea galbena. Perdelele si covoarele in aceste culori dau un plus de stralucire si de noblete camerei.
  • Lampile elegante din cristal sau din alte materiale lucioase creaza o atmosfera eleganta si distincta in special stilului baroc clasic.
  • Ceasurile, pietrele pretioase, tablourile, vasele decorative, busturile sculptate, oglinzile cu rame aurii, toate cu un aspect valoros, te pot ajuta de asemenea sa completezi cu succes stilul baroc.

Pentru piese de mobilier pentru o casa perfecta puteti apela la Ronex Productie Bucuresti, un important producator de mobila in stil baroc. Canapele, fotolii, mobilier pentru dormitor, console, oglinzi, bufete, comode, scaune, mese si obiecte de mic mobilier stau la dispozitia ta daca doresti. Bunul gust este la el acasa in showroom-ul celor de la Ronex, spatiu aflat in incinta fabricii lor din Bucuresti, de pe strada Islazului, nr 5. Mobila lor, este o mobila de lux, lucrata de catre mesteri cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, din lemn masiv, de diferite esente, plina de eleganta.

p55mare

home08

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s