Products

Cum functioneaza un dedurizator de apa ?

dedurizare apa

In mod traditional, dedurizarea apei inlocuieste mineralele de apa dura cu sodiu printr-un proces numit schimb de ioni. Exista doua rezervoare in interiorul unui dedurizator de apa. Unul detine granule de polistiren mici, denumite granule de rasina sau zeolit, in timp ce celalalt contine sare si o solutie salina lichida. Apa curge prin rezervorul de rasina, iar moleculele incarcate pozitiv in apa sunt trase de catre granulele incarcate negativ. Mineralele se lipesc de granule iar apa preia ionii de sodiu.

Rezultatul este o apa care contine sare, mai buna decat cea care contine minerale. Apa dedurizata cu sare nu lasa depozite de calcar, iar conductele si aparatele electrocasnice functioneaza mai bine. De altfel, sapunurile si detergentii sunt mai eficienti, decat in apa dura. Persoanele cu pielea uscata prefera apa dedurizata, deoarece apa dura nu face decat sa le usuce pielea. Apa tratata in acest fel, face o treaba excelenta.

Exista si dezavantaje la dedurizarea apei care foloseste sare. Ciclul de regenerare foloseste energie electrica, trebuie sa aveti un canal de scurgere pentru apele uzate si trebuie sa cumparati sare care sa o inlocuiti periodic. Acest proces de adaugare a sarii  in apa, ar putea fi problematica in cazul in care cineva din familia ta are nevoie de o dieta saraca in sodiu.

Unele persoane considera ca apa dedurizata nu este potrivita pentru udarea plantelor din casa.

Cu o varietate de utilizari, granulele de rasina se umplu de minerale si trebuie supuse unui proces de regenerare. In timpul acestui proces, apa pentru uz casnic se opreste temporar din functionare prin dedurizarea apei. Multe dintre dedurizatoare fac acest lucru automat la anumite ore in care nu se utilizeaza atat de multa apa, de regula in timpul noptii. Cand procesul de regenerare este in curs de desfasurare, fluidele din rezervor curg in rezervorul de rasina si se lipesc de granulele de rasina.

Cu toate acestea, un dedurizator de apa este foarte important pentru locuinta ta, pentru un stil de viata mai sanatos si mai curat. Cu ajutorul unui dedurizator te vei simti si mai usurat de a face unele lucruri care necesita timp si rabdare, de exemplu de inlaturat petele de calcar ramase pe vesele, pahare, tacamuri, suprafete din bucatarie si baie.

Acum, achizitionaaldosoralirea unui dedurizator de apa eficient este doar la un click distanta. Intrand pe http://www.aldosorali.ro si consultand oferta si varietatea de produse, vei alege cu ajutorul consultantilor cele mai bune solutii de tratare a apei, pentru familia ta.

 dedurizator apa

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s