Products

Care sporturi pot fi jucate pe gazon artificial ?

La prima vedere, practicarea sporturilor pe iarba naturala poate parea optiunea cea mai atragatoare. Cu toate acestea, exista o multime de motive sa iei considerare si varianta de gazon artificial.

Suprafetele sportive trebuie sa fie durabile si functionale. Doar daca nu aveti resurse nelimitate pentru intretinere, gazonul natural nu satisface de cele mai multe ori asteptarile. In unele cazuri, acest lucru poate afecta calitatea sportului.

Fotbal

Gazonul artificial pentru fotbal a parcurs o evolutie importanta in ultimii 20 de ani. El este umplut cu miez de cauciuc, adica o  combinatie de nisip si granule de cauciuc. Aceasta ofera o experienta mai confortabila pentru jucator si imbunatateste controlul mingii.

Gazonul artificial pentru fotbal se aseamana cu cel natural atat in aparenta cat si in functionalitate. Se pot purta ghete, ceea ce imbunatateste semnificativ aderenta. Exista o multime de alegeri atunci cand vine vorba de gazonul artifical pentru fotbal. Pentru cea mai buna experienta de joc, iti recomandam o lungime a firului de iarba intre 40- 60mm.

GAZON FOTBAL

Rugby

Gazonul artificial este ales de catre multe echipe profesioniste. Un teren de rugby trebuie sa fie durabil. Acesta trebuie sa fie capabil sa reziste la impacturi repetate, in special in zonele cu trafic intens. Iarba reala este o provocare pentru acest tip de joc mai ales in timpul sezonului umed dar si in lunile de iarna. Gazonul artifical imbunatateste siguranta si performanta, oferind o experienta de joc confortabila, indiferent de vreme.

rugby

Tenis

Ploile imprevizibile continua sa perturbe meciurile chiar si de pe cele mai bine intretinute terenuri de joc. In cazul in care ai nevoie de suprafete sportive pentru a creste timpul de joc, gazonul sintetic este raspunsul. O gama larga de optiuni sunt disponibile, pentru a se potrivi cu abilitati diferite si stiluri de joc.

gazon tenis

Hockey

Hockey-ul a fost unul dintre primele sporturi care a adoptat suprafetele sintetice sportive. Majoritatea jocurilor profesionale sunt acum jucate pe un teren artificial. Suprafata de joc are o influenta directa asupra calitatii jocului, astfel incat aceasta ar trebui sa fie intotdeauna o prioritate. Un tip de gazon cu fire scurte va optimiza controlul asupra mingii, saritura, viteza si siguranta.

teren hockey

Cricket

Gasirea suprafetei potrivite pentru sporturile de cricket poate fi o provocare, dar nu este ceva imposibil. Este important sa se asigure un teren non- directional si durabil, in special in zonele cu trafic intens.

Din acest motiv, suprafetele tesute sunt cea mai buna alegere. Sunt extrem de durabile si rezista la tensiune, perioade lungi de timp. Daca ai un buget limitat, suprafetele tesute sunt cea mai buna solutie oferind un echilibru intre costuri si capacitatea de adaptare.

teren cricket

Golf

Gazonul artificial poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce costurile de intretinere pentru sectiunile de mare impact ale terenului de golf. De obicei aceste suprafete sunt foarte greu de intretinut, deoarece suporta un grad mare de uzura. Gazonul sintetic poate fi folosit in aceste zone pentru a oferi o solutie rezistenta si rentabila.

teren de golf

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s